Chennai’nin OTA’sında erkeklerin söylediği kadın öğrencilerden daha az değiliz | Chennai Haberleri

KanYo

Member

CHENNAI: Normalde, Priyanka Rana komşu kızı olarak görünecek. Ancak askeri teçhizat içinde, boyalı bir yüz ve kamufle edilmiş bir miğferle, şiddetli bir savaşçıya dönüşüyor; Mankenleri süngüsüyle bir savaş çığlığıyla saplayın ve devrilmiş ağaçların üzerinden atlayın ve orman savaşını taklit eden ‘hedefleri’ vurun. Subay Eğitim Akademisi (OTA) eğitimini önümüzdeki ay tamamlayacağı yer.
İlk Insas tüfeğini ateşlemekten korkunç bir savaş narasıyla mankenleri vurmaya kadar, hayatın çeşitli kesimlerinden yaklaşık 200 kadın Harbiyeli, Cuma günü OTA’da edindikleri becerileri sergilediler.
Akademi kadın eğitiminde 30 yılı tamamladı. Şu anda 300 kadın Harbiyeli iki grupta eğitim görüyor. Altı aylık kısa bir hizmet komisyonu kursunu tamamladıktan sonra bir set önümüzdeki ay bayılacak.
Bu aynı zamanda Çinhindi Savaşı’ndan kısa bir süre sonra 1963’te kurulan akademinin Elmas Jübile yılı. Kadın Harbiyelilerin eğitimi 1992’de başladı. Bugüne kadar 2.500’den fazla kadın subay bayıldı.
Harbiyeliler, kursun kendilerine erkeklerle eşit düzeyde davrandığını ve toplumsal baskı nedeniyle kadınlar için belirlenen normların dışına çıkmalarına yardımcı olduğunu düşünüyor.
Bir gösteride gazetecilere konuştuktan sonra Rana, silahlı kuvvetler personeline düşmanı öldürmeye hazırlanmalarını söylemekten çekinmedi. “Tatbikata gelince manken üzerinde yapıyoruz. Gerçek hayatta düşmana saldırmaya hazırız ve misilleme saldırılarına da hazır olacağız. Psikolojik olarak kendimizi hazırlamak için birimlerimizde daha fazla kurs olacak.”
Onun gibi birçok kadın öğrenci de sivil hayattan tüfek, el bombası ve roketatar kullanmada becerikli kendine güvenen bir ordu subayınınkine başarıyla geçiş yapıyor ve ayrıca erkekleri isyan tarama operasyonlarına veya savaş alanına yönlendiriyor.
2020’de Galwan çatışmasında kocasını kaybeden Rekha Singh, öğretmendi ancak orduya katılmaya karar verdi. “SSB’ye girdim. İkinci denemeye girdim. Eşimin yaşadıklarını yaşamaktan mutluyum. Kendime olan güvenimde, tavrımda ve diğerlerinde bir değişiklik görebiliyorum. Birliklere liderlik edip iyi bir subay olabilirim” fiziksel olarak aktif değildim ama antrenmandan sonra artık 10 km kros kayağı ve 25 km ağırlıkla koşabiliyorum. Ordunun kadınlara göre olmadığına dair yaygın bir algı var. Bu doğru değil. Beyler öğrencilerle her şeyi yaparız. Biz erkeklerden daha az değiliz.’
Kırsal bir geçmişe sahip başka bir askeri öğrenci olan Vidhatri Bharati, “İlk kez silah kullandığımda kendimi iyi hissettim. Bu heyecan dalgası güzeldi. Güç veriyordu. Sivil hayatta hiç şansımız olmuyor” dedi. … Eğitim zihinsel ve fiziksel olarak zorluydu ama bir ay içinde ordunun bağırsaklarına girebildim. Ailemden kimse asker değil. Ama beni desteklediler.” Hukuk fakültesini bitirdikten sonra bir firmada hukuk asistanıydı ve programlarını çok farklı buluyor.
“Benim günüm sabah 10’da başlardı. İşte ilk geçit töreni sabah 5:30’da,” diye ekledi.
Bir OTA mezunu olan Yüzbaşı Aparna Rai, “OTA, erkeklerin ve kadınların birlikte antrenman yaptığı benzersiz bir yer. Bu yardımcı oluyor. Toplumsal normlara göre olumlu bir değişim getiriyor, ancak buraya geldikten kısa bir süre sonra tüm bunlar kaldırılıyor. Kadınlar zor olabilir.” çalışmak ve bu onların sessiz protestosu olmalı. Benim mesajım bu. Ben sadık bir feministim. Olumsuz bir şekilde alınmamalı. Burada olmak benim feminizm beyanımdır.”
Rai, bir dereceye kadar Lakshya gibi savaş filmlerinden ilham alarak her zaman orduda olmak istedi. “Ancak eğitim için Srinagar’a seyahat etmek beni gerçekten buna teşvik etti” diyor.
Eğitim hakkında şunları söylüyor: “Kadınlar artık daha fazla ilgi görüyor. Bütünleşik eğitim nedeniyle onlar için daha kolay. Harbiyelilerin zihinsel ve fiziksel bakımına çok dikkat ediliyor.”
OTA’da emir subayı olan Yarbay Asvesh Singh, “Eğitim spor yapmayanlar veya fiziksel olarak aktif olanlar için zor olacak. Ancak eğitim zayıflara bakmak içindir. Kadınlar ve erkekler aynı olacak” Seviye. Geleceğin ordusu böyle görünecek. Bazı fiziksel parametreler kadınlar için farklıdır, ancak çoğu durumda kadın Harbiyeliler fiziksel testleri erkeklerle neredeyse aynı şekilde yaparlar.”