Chennai’de gümüş tarzı kitap | Chennai Haberleri

KanYo

Member
CHENNAI: Bir Cuma gecesi, birkaç yaşlı vatandaş bir şehir otelinde toplandı ve diğer gümüşler rampadan yukarı çıkarken – çoğu ilk kez – yaşın sadece bir sayıdan ibaret olduğunu gerçekten göstermek için tezahürat yaptı. Parmaklarınızda kireçlenme olsa veya denge duygunuz çok iyi olmasa bile nasıl akıllı görüneceğinizi gösterdiler. Etkinlik, kendini yaşlıların iyiliğine adamış bir kuruluş olan Udhavi tarafından, yaşlılar için uyarlanmış giysileri öne çıkarmak için düzenlendi. “Pandemi sırasında dizimi ve hareketliliğimi etkileyen birkaç kez düştüm.
Eğilip şalvar giymekte zorlandım” diyor tekstil tasarımcısı Sabita Radhakrishna, gösteride kreasyonları sergilendi. “Hareket etme sorunları olan yaşlı insanların giymesi kolay giysiler giymesi gerektiğini her zaman hissetmişimdir. Ben de onları tasarlamaya başladım.” Ülke genelinde yaşlılar için özel giysilere talep var. Tasarımcılar rahat, ciltte yumuşak ve giyilmesi kolay hazır giyim ürünleri bulmuşlardır. Bağlanabilecek gömlekleriniz ve üstleriniz var cırt cırt, anvelop etekler, geniş pantolonlar ve kaftanlar. Uzun pantolonları rahat ve giymesi kolay bulan Sabita, ayrıca daha geniş tabanlı ve önü kısraklarla kapatılabilen kısa, açık üstleri olan düz pantolonlar yapmaya başladı. “Kasım ayında bu gösteri için tasarım yapmaya başladım.
Ön dikişli, pileli, kolayca bele bağlanan sariler yaptım; önü cırt cırtlı ve sahte düğmeli gömlekler ve üstler; ayrıca bantlanabilen akciğer ve veştiler; omuzdan açılan ve cırt cırtlı kaftanları da var” diyen sanatçı, tüm kıyafetlerinin de cepli olduğunu belirtiyor. “Yaşlı insanlar genellikle telefonlarını veya anahtarlarını başka bir odada bırakırlar ve onları geri almak zorunda kalırlar, bu yüzden ceplerinin olması yardımcı olur.” Old Is Gold, yaşlılar için bir mağaza Anna Nagar, ayrıca kendi giyim markası Cocoon’a sahiptir. “Altı yıl önce başladık. Kadınlar için omuzdan veya önden açılan elbiselerimiz var. Tökezleyip düşmemeleri için uzunluğu kısa tutuyoruz” diyor. Jayashree KPmağazanın tasarımcısı ve kurucu ortağı.
“Erkekler için, kollarını kola sokmak zorunda kalmamaları için omuzları açık kurtalarımız var. Daha fazla engelli için yine açık önlüklerimiz var. Yiyeceklerin dökülmesi ihtimaline karşı ön tarafında bir kese bulunan yetişkin önlüklerimiz de var. Bunların önü emici malzemeden, arkası ıslanmaması için lamine edilmiş.” Akıllı ve zarif olan özel kıyafetler tasarlamak önemlidir, çünkü birçok yaşlı, giyinme şeklinizin nasıl hissettiğinizi etkileyebileceğini söylüyor. Sabita, “Bazen insanların giyim tarzları hayattan vazgeçtiklerini gösteriyor” diyor. “Akıllı görünmekten çekinmemelisin; aslında psikolojik olarak daha iyi hissetmenizi sağlar. Subod Srivastava64, bir Udhavi yönetim kurulu üyesi ve şovdaki modellerden biri aynı fikirde.
“Kendi mahallemde eski püskü giyinen veya ütülenmemiş giysiler giyen birçok emekli görüyorum. Ama kendin için güzel giyinmelisin,” diyor aynı zamanda bir psikolog olan Subodh. “Her zaman emekli olduktan sonra insanların daha önce yapamadıkları, örneğin ne giydikleri, nasıl giyindikleri, saçlarını kestirdikleri vb. şeylerden keyif almaları gerektiğini düşünmüşümdür. Aktif ve bağımsız olduğunuz sürece, iyi görünmeli ve iyi hissetmelisiniz. iyi. akıllı, çünkü ruh halinizi iyileştirir.