Chennai Metro Rail, Hitachi Rail STS ile imza sözleşmesi imzaladı | Chennai Haberleri

KanYo

Member

ŞENNAİ: Chennai Metrosu Ltd konsorsiyumu ile Çarşamba günü bir sözleşme imzaladı. Hitachi Ray STS SPA ve Hitachi Rail STS India Private Limited, 2. Aşamanın üç koridorunda trenlerin sürücüsüz çalışması için sinyalizasyon, tren kontrolü ve video yönetim sistemlerinin tedariki için. Sözleşmenin değeri 1.620 Rs crore.
Sözleşme anlaşması, Sistemler ve Operasyonlar Direktörü Rajesh Chaturvedi tarafından imzalandı. CMRLve Hitachi Rail STS India’nın arazi başkanı ve tam zamanlı direktörü Manoj Krishnappa Kumar.
CMRL yaptığı açıklamada, çalışmaların 118 km için sinyalizasyon, tren kontrol ve video yönetim sistemi, iki depo, 113 istasyon, 138 tren ve bakım için 3 demiryolu aracını kapsayacağını söyledi. 2. aşamanın tamamı için proje süresi 57 aydır (2027 sonu). CMRL, “Bunlar, Hindistan’da verilen en büyük metro sinyalizasyon paketleridir” dedi.
Sinyalizasyon tedarikçisi, 2. faz hatlarında otomatik tren işletimi (sürücüsüz) sağlamak için son teknoloji bir sinyalizasyon, tren kontrolü ve video yönetim sistemi sağlıyor. Haberleşme tabanlı tren kontrol sistemi (CBTC) en az 90 saniyelik bir mesafeyi destekler. Sistem, gelişmiş kablosuz teknolojiyi kullanarak tren operasyonlarının kontrol merkezinden merkezi olarak kontrol edilmesini ve izlenmesini kolaylaştırıyor.
Video yönetim sistemi, tüm trenlerden kontrol merkezine gerçek zamanlı video akışları sağlar. Sinyalizasyon sistemi, tüm istasyonlardaki tren, sineklik, yolcu gösterge ve anons gibi sistemlerin otomatik kontrolünü sağlar. Sinyalizasyon sistemi, güvenli sürücüsüz operasyon sağlamak için telsiz sistemi, elektrik sistemi, tünel havalandırma sistemi ve diğerleri gibi çeşitli alt sistemlerden gelen canlı bilgileri de izleyecektir. Sistem internet üzerinden tren hizmetleri hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlar.