BM sağlık örgütü, çocuklara yönelik çevrimiçi şiddeti azaltmak için ‘açık yönü’ özetliyor

yeni raporunda Çocuğa karşı çevrimiçi şiddeti önlemek için ne işe yarar?DSÖ, siber zorbalık, siber taciz, bilgisayar korsanlığı ve kimlik hırsızlığı biçimindeki çevrimiçi tımar, cinsel imaj istismarı ve siber saldırganlık ve tacizle mücadele yollarına odaklanmaktadır.

Ne çalışıyor çocukları daha iyi korumaya yönelik stratejileri ve en iyi uygulamaları da gösterir.

“Çocuklarımız internette giderek daha fazla zaman geçiriyor; haddi zatında, çevrimiçi ortamı güvenli hale getirmek bizim görevimizDSÖ’nün Sağlığın Sosyal Belirleyicileri Departmanı Direktörü Etienne Krug, şunları söyledi:

Kolektif eylem şart

Rapor, çevrimiçi şiddeti önlemek için çocuklara ve ebeveynlere yönelik eğitim programlarının uygulanmasının önemini vurgulamaktadır.

Çalışmalar, mağduriyeti azaltma, istismarcıları ve alkol ve uyuşturucu kullanımı gibi ilişkili riskli davranışları azaltmadaki etkililiğini göstermiştir.

“Bu yeni belge, hükümetler, bağışçılar ve diğer kalkınma ortakları için ilk kez net bir eylem yönü sağlıyor ve şunu gösteriyor: çevrimiçi ve çevrimdışı şiddeti birlikte ele almalıyız Eğer etkili olmak istiyorsak,” diye ekledi Sn. Hadi.

Geniş stratejiler

Rapor, okullarda eğitim programlarının uygulanmasını, gençler arasındaki etkileşimi teşvik etmeyi ve ebeveynleri dahil etmeyi tavsiye ediyor.

Aynı zamanda, diğer şeylerin yanı sıra gençleri atılganlık, empati, problem çözme, duygu yönetimi ve yardım arama konularında eğitmenin öneminin altını çiziyor.

DSÖ, eğitim programlarının videolar, oyunlar, posterler, infografikler ve rehberli tartışmalar gibi çoklu ve çeşitli dağıtım biçimleriyle daha başarılı olduğuna dikkat çekti.

Ne çalışıyorkapsamlı cinsel eğitim biçimlerinin fiziksel ve cinsel saldırganlığı azaltabileceğini savunuyor – özellikle çevrimiçi flörtte, yakın partner şiddetini azaltmada ve homofobik zorbalıkla mücadelede.

Cinsel eğitimin etkinliği, kalkınma yelpazesindeki ülkelerde doğrulanmıştır.

‘Alanger tehlikesi’ fazla vurgulandı

Rapora göre, birkaç alanda iyileştirme yapılması gerekiyor.

Sorunların ve çözümlerin çakışması göz önüne alındığında, sorunu çözmek için çevrimdışı şiddeti önlemenin yanı sıra daha fazla şiddet önleme programına ihtiyaç vardır.

Çevrimiçi ortamda tek ve hatta ana suçlu yabancılar olmadığı için, yabancıların tehlikesine daha az vurgu yapılmalıdır.

Bunun yerine, suçların çoğundan sorumlu oldukları için tanıdıklara ve akranlara daha fazla dikkat edilmelidir.

Çevrimiçi romantizm ve yakınlık aramak, savunmasızlığın başlıca kaynakları olduğundan, rapor, sağlıklı ilişki becerilerini vurgulama ihtiyacını vurgulamaktadır.

UNICEF, dijital ürünleri çocuklar için daha güvenli hale getirmek için teknoloji şirketleriyle birlikte çalışıyor.

UNICEF, dijital ürünleri çocuklar için daha güvenli hale getirmek için teknoloji şirketleriyle birlikte çalışıyor.

iyiyi kullanmak

Rapor, öğrenmeyi teşvik etmekten kişisel ve mesleki becerileri geliştirmeye ve yaratıcılığı ifade etmeye kadar, internetin çocuklara ve gençlere sunacağı çok şey olduğuna dikkat çekiyor.

Ancak, hükümetlerin gelişen dijital fırsatlar ile kullanıcıları zarar görmekten koruma arasında doğru dengeyi kurması gerekiyor.

BM Sağlık Ajansı, çocuklara yönelik her türlü şiddetin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmaya ve uluslararası tepkiyi yönlendirmeye yardımcı olmaya kararlıdır.

Halk sağlığı yaklaşımının bir parçası olarak, DSÖ şu anda çocuklara yönelik şiddetle ilgili veri toplanmasını desteklemeye yardımcı olmaktadır; şiddeti artırabilecek veya azaltabilecek faktörlerin araştırılması; müdahaleleri uygulamak ve değerlendirmek; ve INSPIRE: Çocuklara Yönelik Şiddeti Bitirmek için Yedi Strateji’de gösterilenler gibi kanıta dayalı müdahalelerin ölçeğinin genişletilmesi.