YerdenYüksek
Member
“İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 75. yıldönümü olan bu yılın başında, hükümetlere ve dünya çapındaki tüm tutuklama makamlarına çağrı yapıyorum: af, af veya basitçe serbest bırakma Haklarını kullandıkları için gözaltına alınanların hepsi” dedi.
“Kalbinize ulaşın, davalarını gözden geçirin ve bu yıla Evrensel Beyanname’nin vizyonuna doğru bir adım atarak başlamak için bir seçim yapın. olan bir dünya tüm insanlar onur ve haklar içinde özgür ve eşit yaşar”
Oryantasyon belgesi
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi (İHEB), 10 Aralık 1948’de Paris’te BM Genel Kurulu tarafından kabul edildi.
Dönüm noktası belgesi, ilk kez evrensel olarak korunması gereken temel insan haklarını içeriyor ve 500’den fazla dile çevrildi.
2023 yılı boyunca BM İnsan Hakları Ofisi (OHCHR), Evrensel Bildirge’nin önemini ve devam eden geçerliliğini vurgulamak için kampanya yürütecektir.
Faaliyetler ve savunuculuk üç yol etrafında toplanacak: evrenselliği ve bölünmezliği teşvik etmek, geleceğe bakmak ve insan hakları ekosistemini desteklemek.
UHDR’yi ‘eyleme geçirin’
Türk, yeni yılı ailesiyle birlikte kutlarken aklının, sevdiklerini gözaltı merkezlerinde yitip gidenlere çevirdiğini hatırlatarak, insan haklarını kullandıkları için hapsedildi.
Bunlar, suistimal ve yolsuzluğa karşı seslerini yükseltenlerin yanı sıra, temel işlerini yaptıkları için hapse atılan gazeteciler ve insan hakları aktivistlerinin yanı sıra çevre savunucuları, iklim eylemi konusunda çalışan veya ayrımcılık ifade eden kişileri içerir.
İktidardaki herkesi İHEB’yi yasalaştırmaya ve keyfi gözaltıları kesin olarak sona erdirmeye çağırıyorum” dedi.