YerdenYüksek
Member
Tor Wennesland, Jenin kasabasındaki bir mülteci kampında çıkan yoğun çatışmada militanların ve yaşlı bir kadının da dahil olduğu ölümleri, şiddetin tırmanmasının bir başka “açık örneği” olarak nitelendirdi.
İsrail ordusu, birliklerin İslami Cihat militanlarını tutuklamak için şafak vakti bir operasyona katıldığını söyledi. Filistin cumhurbaşkanlığının bunu bir “kan banyosu” olarak nitelendirdiği ve ardından Batı Şeria’da İsrail ile güvenlik koordinasyonunu askıya alacağını duyurduğu bildirildi.
Haberlere göre, işgal altındaki topraklarda yıllardır en kanlı gün olduğu bildirilen baskında yaklaşık 20 kişi de ağır yaralandı.
Perşembe günü itibariyle, geçen yıl 150’den fazla Filistinli ve 20 İsrailli’nin öldürüldüğü şiddet olaylarında büyük bir artışın ardından, bu yıl Batı Şeria’da 14 yaşında bir erkek çocuk da dahil olmak üzere yaklaşık 20 Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi. Batı Şeria ve İsrail..
Şüpheli militanları hedef alan büyük askeri operasyon, dokuz aydır devam eden bir dizi İsrail baskınının sonuncusu.
‘Olumsuz eğilimler’ devam ediyor
BM Özel Koordinatörü, bu yılın başından bu yana, 2022’yi karakterize eden yüksek düzeyde şiddete ve diğer olumsuz eğilimlere tanık olmaya devam ettiğimizi söyledi.
Daha fazla can kaybının önlenmesi için tansiyonun bir an önce düşürülmesi çağrısında bulundu.
Bay Wennesland, hem İsrail hem de Filistin makamlarını sükuneti yeniden sağlamaya ve daha fazla şiddetten kaçınmaya çağırdı.
2023 insani çağrı başlatıldı
BM yardım koordinasyon ofisi OCHA, işgal altındaki Filistin topraklarında (oPt) çalışan insani yardım ortaklarıyla birlikte Perşembe günü orada yaşayan en savunmasız 1,6 milyon kadar insanı desteklemek için 502 milyon dolarlık bir çağrı başlattı.
2023 insani müdahale planı, 2,1 milyon Filistinlinin yardıma ihtiyacı olacağını tahmin ediyor. BM sözcüsü Stéphane Dujarric, New York’ta düzenlenen olağan günlük brifingde gazetecilere brifing verirken, Gazze’deki nüfusun yüzde 58’ini ve Batı Şeria’da yaşayan insanların dörtte birini temsil ettiklerini söyledi.
Planın 200’den fazla projeyi finanse edeceğini belirterek, “insanların gıda, su, sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlere erişiminin yanı sıra hayatlarını kazanma yollarına ve zihinsel ve fiziksel iyiliklerini sürdürmelerine yardımcı olacak” dedi. olmak. geliştirmek ”