YerdenYüksek
Member
Ocak ayı yıldızı mücadelesi
14 Ocak'taki göreviniz: Yalnızca bitki bazlı proteinleri tüketin
Mevcut bağlantıyı kopyala
ile yıldız-Ocak Mücadelesi ile yeni yılda kendiniz için iyi bir şeyler yapabilirsiniz. Zorluk: Art arda on gün boyunca on görev. Orada mısın
Aileniz ve arkadaşlarınız için daha fazla zaman, vücudunuz hakkında daha iyi hissetmek, daha sağlıklı yaşamak: Eski alışkanlıkları bırakıp yenilerini oluşturmak için birçok neden var. Fikir ve motivasyon sağlar yıldız-Ocak Mücadelesi: Ocak ayında art arda on gün boyunca, her gün tarafımızdan belirlenen bir göreve kendinizi adayabilirsiniz. Ve kim bilir, belki de günlük zorluklar, yeni yılda kendiniz için iyi bir şeyler yapmak için kullanabileceğiniz yeni, sevilen bir alışkanlık haline gelir?
Orada mısın Bundan mutluluk duyarız. Bugünün görevi özellikle et tutkunları için o kadar da kolay değil: bir gün sadece bitki bazlı Proteinler yemek yemek.
Vücudun hücrelerini korumak ve yenilemek için proteinlere ihtiyacı vardır. Alman Beslenme Derneği günde vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 0,8 gram önermektedir. Güçlü sporcular kas geliştirmek istiyorlarsa daha da fazlasına ihtiyaç duyarlar. Ancak her zaman biftek ve yumurta olmak zorunda değil, tam tersine. Sadece bitki bazlı proteinlerle bir günü nasıl atlatabileceğinizi ve bunun neden sağlıklı olduğunu anlatacağız.
Bu ipuçları bitki bazlı proteinleri yemenize yardımcı olacak
İpucu 1: Hiçbir şeyin eksik olmadığının farkına varın.
Ölümcül etoburlar buna inanmayacaktır, ancak vücudunuz et olmadan etsiz yaşamak zorunda değildir. Bitki proteinleri fındık, bezelye, mercimek, soya peyniri, badem, kabak çekirdeği ve diğer birçok gıdada bulunabilir. Önemli olan bitkisel proteinleri nasıl birleştirdiğinizdir çünkü bu, gıdanın içerdiği proteinlerin biyolojik değerine bağlıdır.
13 Ocak 2025,06:43
Ocak ayı yıldızı mücadelesi
13 Ocak'taki göreviniz: beş renkte beş porsiyon meyve
Bu, vücudun gıdanın içerdiği proteini vücudun kendi proteinine ne kadar verimli metabolize ettiğine bakarak proteinin kalitesini gösteren bir değerdir. Rasgele bir referans değeri, proteini biyolojik değeri 100'e ayarlanmış bir tavuk yumurtasıdır.
İpucu 2: Yiyecekleri doğru şekilde birleştirin.
Tek tek ele alındığında hayvansal gıdalar genellikle bitkisel bazlı gıdalardan daha yüksek biyolojik değere sahiptir. Kuvvet sporcuları arasında popüler olan az yağlı kuarkın değeri 81, sığır etinin değeri 80, patatesin değeri ise sadece 76'dır. Ancak besinlerin içerdiği proteinlerin biyolojik değerini besinleri birleştirerek arttırabiliriz. birbirleriyle. Örneğin fasulye (60) ile mısır (72) birlikte 102 değerine sahiptir.
10 Ocak 2025,06:23
Ocak ayı yıldızı mücadelesi
10 Ocak'taki göreviniz: Şekersiz bir gün
Bu, vücudun mısırla birlikte fasulyeden elde edilen proteinleri, gıdaların ayrı ayrı beslenmesine göre daha verimli bir şekilde metabolize ettiği anlamına gelir. Bunun nedeni fasulye ve mısırda farklı konsantrasyonlarda proteinojenik amino asitlerin bulunmasıdır. Bu amino asitlerden dokuzu yaşam için gereklidir: histidin, izolösin, lösin, lizin, metiyonin, fenilalanin, treonin, triptofan ve valin. Bu amino asitleri gıdalarımızda ne kadar iyi birleştirirsek, vücut proteinleri vücudun kendi proteinlerine o kadar verimli bir şekilde dönüştürebilir ve bu da gıdayı “daha değerli” kılar.
İpucu 3: Bitki bazlı protein bombalarını keşfedin.
Etin doğal olarak 100 gramında bitki bazlı gıdalara göre daha fazla protein bulunduğunu iddia eden herkes her zaman haklı değildir. Bitkisel protein kaynakları arasındaki süper yıldızlara bir göz atalım.
Bir tarafta baklagiller, yani kırmızı mercimek (100 gr'da 27 gr), nohut (100 gr'da 19 gr), bezelye (100 gr'da 23 gr) ve fasulye (100 gr'da 20 ila 25 gr) bulunmaktadır. Karşılaştırma için: Sığır eti 100 g başına yaklaşık 26 g sunar.
Sert kabuklu yemişler ve tohumlar biraz aç olduğunuz zamanlar için uygundur. Yer fıstığında 100 gr'da 25 gr, kenevir tohumunda 100 gr'da 30 gr, bademde 22 gr/100 gr, kabak çekirdeğinde 100 gr'da 19 gr protein bulunur.
Bir daha asla hazır pizza! Her gün için sabit rahat yiyeceklere bu şekilde sahip olabilirsiniz
Fıstık soslu “Tavuk” sebze tavası
İçindekiler
300 gr yasemin pirinci
450 mi su
Pirinç için 2 çay kaşığı tuz
2 havuç
1 büyük kabak
1 sarı biber
3 sap taze soğan
2 yemek kaşığı kızartma yağı
1 çay kaşığı tuz
1 tutam taze çekilmiş biber
300 gr vegan tavuk alternatifi
3 yemek kaşığı fıstık (tuzsuz)
Sos için
4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
4 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı agav şurubu
Hazırlık süresi: Pişirme süresi dahil 45 dakika, Kalabalık: 4 porsiyon
hazırlık
1. Pirinci ve suyu büyük bir tencerede kaynatın. Su kaynadıktan sonra 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve sıcaklığı orta dereceye düşürün. Pirinci düzenli olarak bir kaşıkla karıştırın ve yaklaşık 20 dakika sonra yumuşak olması için orta ateşte kaynamaya devam edin.
2. Havuç, kabak ve biberleri yıkayın. Biberleri yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Sebzeleri ısırık büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Taze soğanları küçük halkalar halinde kesin ve servise hazır olana kadar bir kenara koyun.
3. Kızartma yağını bir tavada yüksek sıcaklıkta ısıtın ve taze soğan dışındaki sebzeleri ekleyin. Sebzeleri, kahverengileşene kadar sürekli çevirerek yaklaşık 5 dakika buharda pişirin. 1 tatlı kaşığı tuz ve bir tutam taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.
4. Vegan tavuk alternatifini (genellikle önceden baharatlandırılmıştır) tavadaki sebzelere ekleyin ve her şeyi orta sıcaklıkta 5 dakika boyunca birlikte kızartın.
5. Sos için tüm malzemeleri bir kupa içerisinde karıştırın. Karışım biraz topak topak ve ince ise sorun değil çünkü topaklar pişirme sırasında çözülecektir. Sosu sebze ve tavukla birlikte tavaya ekleyin. Sos kalınlaşana kadar her şeyi orta sıcaklıkta 5 dakika pişirin.
6. Pirinç ve sebzeleri tabaklara dizin ve taze soğan halkaları ve fıstıklarla süsleyin.
© Nina Witt
Daha
Geri
Daha öte
İpucu 4: Yemek tarifi fikirleriyle doğru planlama.
Bütün bunları süpermarkette hazır olarak alabilirsiniz. Bir akşam önce hazırladığınız vegan kase, öğle yemeği açlığınızla mücadele etmenize yardımcı olacak, akşamları ise büyük bir porsiyon chili sin carne'yi pilavla pişirebilirsiniz. Kim bilir, belki bu zorluk vücudunuz için iyi olan ve hatta cüzdanınız için daha kolay olabilecek yepyeni bir rutine dönüşecektir.
14 Ocak'taki göreviniz: Yalnızca bitki bazlı proteinleri tüketin
Mevcut bağlantıyı kopyala
ile yıldız-Ocak Mücadelesi ile yeni yılda kendiniz için iyi bir şeyler yapabilirsiniz. Zorluk: Art arda on gün boyunca on görev. Orada mısın
Aileniz ve arkadaşlarınız için daha fazla zaman, vücudunuz hakkında daha iyi hissetmek, daha sağlıklı yaşamak: Eski alışkanlıkları bırakıp yenilerini oluşturmak için birçok neden var. Fikir ve motivasyon sağlar yıldız-Ocak Mücadelesi: Ocak ayında art arda on gün boyunca, her gün tarafımızdan belirlenen bir göreve kendinizi adayabilirsiniz. Ve kim bilir, belki de günlük zorluklar, yeni yılda kendiniz için iyi bir şeyler yapmak için kullanabileceğiniz yeni, sevilen bir alışkanlık haline gelir?
Orada mısın Bundan mutluluk duyarız. Bugünün görevi özellikle et tutkunları için o kadar da kolay değil: bir gün sadece bitki bazlı Proteinler yemek yemek.
Vücudun hücrelerini korumak ve yenilemek için proteinlere ihtiyacı vardır. Alman Beslenme Derneği günde vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 0,8 gram önermektedir. Güçlü sporcular kas geliştirmek istiyorlarsa daha da fazlasına ihtiyaç duyarlar. Ancak her zaman biftek ve yumurta olmak zorunda değil, tam tersine. Sadece bitki bazlı proteinlerle bir günü nasıl atlatabileceğinizi ve bunun neden sağlıklı olduğunu anlatacağız.
Bu ipuçları bitki bazlı proteinleri yemenize yardımcı olacak
İpucu 1: Hiçbir şeyin eksik olmadığının farkına varın.
Ölümcül etoburlar buna inanmayacaktır, ancak vücudunuz et olmadan etsiz yaşamak zorunda değildir. Bitki proteinleri fındık, bezelye, mercimek, soya peyniri, badem, kabak çekirdeği ve diğer birçok gıdada bulunabilir. Önemli olan bitkisel proteinleri nasıl birleştirdiğinizdir çünkü bu, gıdanın içerdiği proteinlerin biyolojik değerine bağlıdır.
13 Ocak 2025,06:43
Ocak ayı yıldızı mücadelesi
13 Ocak'taki göreviniz: beş renkte beş porsiyon meyve
Bu, vücudun gıdanın içerdiği proteini vücudun kendi proteinine ne kadar verimli metabolize ettiğine bakarak proteinin kalitesini gösteren bir değerdir. Rasgele bir referans değeri, proteini biyolojik değeri 100'e ayarlanmış bir tavuk yumurtasıdır.
İpucu 2: Yiyecekleri doğru şekilde birleştirin.
Tek tek ele alındığında hayvansal gıdalar genellikle bitkisel bazlı gıdalardan daha yüksek biyolojik değere sahiptir. Kuvvet sporcuları arasında popüler olan az yağlı kuarkın değeri 81, sığır etinin değeri 80, patatesin değeri ise sadece 76'dır. Ancak besinlerin içerdiği proteinlerin biyolojik değerini besinleri birleştirerek arttırabiliriz. birbirleriyle. Örneğin fasulye (60) ile mısır (72) birlikte 102 değerine sahiptir.
10 Ocak 2025,06:23
Ocak ayı yıldızı mücadelesi
10 Ocak'taki göreviniz: Şekersiz bir gün
Bu, vücudun mısırla birlikte fasulyeden elde edilen proteinleri, gıdaların ayrı ayrı beslenmesine göre daha verimli bir şekilde metabolize ettiği anlamına gelir. Bunun nedeni fasulye ve mısırda farklı konsantrasyonlarda proteinojenik amino asitlerin bulunmasıdır. Bu amino asitlerden dokuzu yaşam için gereklidir: histidin, izolösin, lösin, lizin, metiyonin, fenilalanin, treonin, triptofan ve valin. Bu amino asitleri gıdalarımızda ne kadar iyi birleştirirsek, vücut proteinleri vücudun kendi proteinlerine o kadar verimli bir şekilde dönüştürebilir ve bu da gıdayı “daha değerli” kılar.
İpucu 3: Bitki bazlı protein bombalarını keşfedin.
Etin doğal olarak 100 gramında bitki bazlı gıdalara göre daha fazla protein bulunduğunu iddia eden herkes her zaman haklı değildir. Bitkisel protein kaynakları arasındaki süper yıldızlara bir göz atalım.
Bir tarafta baklagiller, yani kırmızı mercimek (100 gr'da 27 gr), nohut (100 gr'da 19 gr), bezelye (100 gr'da 23 gr) ve fasulye (100 gr'da 20 ila 25 gr) bulunmaktadır. Karşılaştırma için: Sığır eti 100 g başına yaklaşık 26 g sunar.
Sert kabuklu yemişler ve tohumlar biraz aç olduğunuz zamanlar için uygundur. Yer fıstığında 100 gr'da 25 gr, kenevir tohumunda 100 gr'da 30 gr, bademde 22 gr/100 gr, kabak çekirdeğinde 100 gr'da 19 gr protein bulunur.
Bir daha asla hazır pizza! Her gün için sabit rahat yiyeceklere bu şekilde sahip olabilirsiniz
Fıstık soslu “Tavuk” sebze tavası
İçindekiler
300 gr yasemin pirinci
450 mi su
Pirinç için 2 çay kaşığı tuz
2 havuç
1 büyük kabak
1 sarı biber
3 sap taze soğan
2 yemek kaşığı kızartma yağı
1 çay kaşığı tuz
1 tutam taze çekilmiş biber
300 gr vegan tavuk alternatifi
3 yemek kaşığı fıstık (tuzsuz)
Sos için
4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
4 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı agav şurubu
Hazırlık süresi: Pişirme süresi dahil 45 dakika, Kalabalık: 4 porsiyon
hazırlık
1. Pirinci ve suyu büyük bir tencerede kaynatın. Su kaynadıktan sonra 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve sıcaklığı orta dereceye düşürün. Pirinci düzenli olarak bir kaşıkla karıştırın ve yaklaşık 20 dakika sonra yumuşak olması için orta ateşte kaynamaya devam edin.
2. Havuç, kabak ve biberleri yıkayın. Biberleri yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Sebzeleri ısırık büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Taze soğanları küçük halkalar halinde kesin ve servise hazır olana kadar bir kenara koyun.
3. Kızartma yağını bir tavada yüksek sıcaklıkta ısıtın ve taze soğan dışındaki sebzeleri ekleyin. Sebzeleri, kahverengileşene kadar sürekli çevirerek yaklaşık 5 dakika buharda pişirin. 1 tatlı kaşığı tuz ve bir tutam taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.
4. Vegan tavuk alternatifini (genellikle önceden baharatlandırılmıştır) tavadaki sebzelere ekleyin ve her şeyi orta sıcaklıkta 5 dakika boyunca birlikte kızartın.
5. Sos için tüm malzemeleri bir kupa içerisinde karıştırın. Karışım biraz topak topak ve ince ise sorun değil çünkü topaklar pişirme sırasında çözülecektir. Sosu sebze ve tavukla birlikte tavaya ekleyin. Sos kalınlaşana kadar her şeyi orta sıcaklıkta 5 dakika pişirin.
6. Pirinç ve sebzeleri tabaklara dizin ve taze soğan halkaları ve fıstıklarla süsleyin.
© Nina Witt
Daha
Geri
Daha öte
İpucu 4: Yemek tarifi fikirleriyle doğru planlama.
- Sabah: Vegan muz sarsıntısı
- Öğle: Vegan kase
- Akşam: Acı biber sin carne
- Atıştırmalıklar: Fındık, sebze çubukları, humus
Bütün bunları süpermarkette hazır olarak alabilirsiniz. Bir akşam önce hazırladığınız vegan kase, öğle yemeği açlığınızla mücadele etmenize yardımcı olacak, akşamları ise büyük bir porsiyon chili sin carne'yi pilavla pişirebilirsiniz. Kim bilir, belki bu zorluk vücudunuz için iyi olan ve hatta cüzdanınız için daha kolay olabilecek yepyeni bir rutine dönüşecektir.