Birlik Enerji Bakanlığı, devlet elektrik komisyonu atamalarını düzenli hale getirmek istiyor, değişiklik öneriyor | Chennai Haberleri

KanYo

Member

CHENNAI: Birlik Güç Bakanlığı teklif etti Değişiklikler tüm eyaletlerdeki düzenleyici kurumlardaki kilit pozisyonlara başvurmaya uygunluğu belirleyen elektrik kurallarına. Önerilen değişiklikler, devlet şirketinde görev yapanların, emekli oldukları veya işten ayrıldıkları tarihten itibaren üç yıl geçmeden devlet komisyonu başkan ve üyeliğine aday olamayacaklarını açıkça ortaya koyuyor. Uygulanması halinde, memurların emekli olmalarını veya ayrılmalarını önleyecektir. Tangedco Tamil Nadu Elektrik Düzenleme Komisyonu’na (TNERC) hemen katılmak.
TNERC, ihtilafları çözmenin yanı sıra elektrik tarifesini belirleme, elektrik alım ve tedarik sürecini düzenleme, izin verme, eyalet içi iletim ve aktarmayı kolaylaştırma, kojenerasyonu teşvik etme, eyaletin şebeke kodunu belirleme yetkisine sahip bir düzenleyici kurumdur. ve performans standartlarını belirtin veya uygulayın.
Değişiklikler, başkanlık pozisyonu için başvuranların üretim, iletim ve dağıtımla ilgili bir kuruluşa başkanlık etmiş olması veya eyalet hükümetinin baş sekreteri düzeyinde veya birlik hükümetinde eşdeğer bir pozisyonda görev yapmış olması gerektiğini söylüyor.
Benzer şekilde, komite üyesi olabilmek için, kişinin Elektrik Kurulu üyesi olması veya Eyalet Hükümetinde Sekreter düzeyinde bir pozisyonda veya Merkezi Hükümette eşdeğer bir pozisyonda olması gerekir. Pozisyonlardan biri için enerji sektöründe en az iki yıl çalışmış biri aranmaktadır.
Bakanlık ayrıca Tangedco gibi devlete ait şirketler de dahil olmak üzere bir dağıtım şirketi için lisans geçerlilik süresinin 25 yıl olarak belirlenmesini önerdi. Discom’lar her 25 yılda bir lisansı yenilemek zorunda kalacaktı. Halihazırda özel diskolar için geçerliyken, önerilen değişikliklerin onaylanması halinde devlet diskoları da hüküm kapsamına alınacak.
Birlik Bakanlığı, 15 Şubat’a kadar paydaşlardan önerilen değişiklikler hakkında yorum istedi.
Eski bir Tangedco yetkilisi ve Citizen’s Contribution in Democracy’nin kurucusu E Neelakanta Pillai, hareketi memnuniyetle karşıladı ve TNERC’nin sorumlu tutmak için rapor vermesi gereken bir organ olması gerektiğini söyledi.