Birinci Kişi: Cinsel ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti sona erdirmek için çalışan Liberya Polis Müfettişi

KanYo

Member
“Nimba eyaletinde kadın ve çocuklarla ilgili davalardan sorumluyum. Burada en çok karşılaştığım vakalar tecavüz, sürekli destek eksikliği (nafaka ödenmemesi) ve aile içi şiddet. Bunların en çok bildirileni tecavüz. eğitimli ve deneyimli bizler için bile üzerinde çalışılması çok zor bir konu çünkü Tecavüzün etkisi hayatta kalanda ömür boyu kalır.

Bir çocuk tecavüze uğrarsa, danışmanlık, tıbbi ve diğer desteklerden yararlanır, ancak travmayı ve hatta fiziksel hasarı asla tamamen atlatamaz. Bu nedenle Spotlight Initiative’in kadın ve çocuklara yönelik tecavüz ve istismarın önlenmesine yönelik farkındalık yaratmak ve mesajlar paylaşmak için yaptığı çalışmaları destekliyorum. Bu şiddeti önlemek için çok çalışmamız ve faillerin cezalandırılması önemlidir.

Sanniquille polis karakolundaki yenilenmiş ve donanımlı kadın ve çocuk koruma merkezi.

Gündem Girişimi Liberya/Helen Mayelle

‘Kadınların sesi duyulur’

COVID-19 ve Ebola’dan sonra çok yüksek bir tecavüz oranı yaşadık çünkü faillerin evde çocuk sahibi olma avantajı vardı. Kadınlar ve kızlar çok savunmasız topluluklardır… geleneksel olarak savunmasız olmuşlardır. Kadınların gemiye gelip seslerinin duyulmasıyla ilgili.

Cinsel ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle başa çıkma ve tecavüzden kurtulanlarla nasıl çalışılacağı konusunda çeşitli alanlarda eğitim aldık. Spotlight’ın gelip bizi izleyebilen, belgelediğimiz ve mahkemeye sevk edilen davaları takip edebilen bir ekibi var. Ayrıca işle ilgili verileri de toplarlar.

Gündem aracılığıyla, vakaları kendileri bildirmek için öne çıkan daha fazla kadın ve kız çocuğu gördük. Daha önce bu, hukuk ve mahkeme süreçleri hakkında bilgi sahibi olan, ancak davaların bildirilmesi konusunda yaratılan farkındalıkla topluluğun diğer üyeleri aracılığıyla yapılıyordu. [women and girls] açık gel buraya

Spotlight ayrıca ofis binamızı yeniden şekillendirdi ve işlerimizi yapmamız için bize sandalyeler, masalar ve bilgisayarlar sağladı. Uzak topluluklardan vakaları takip etmemiz için bize bir motosiklet verdiler.

Spotlight, “tecavüzü durdurun” ve diğerlerine “tecavüz bir suçtur” yazan pankartlar sağladı. Bazı işaretler, orada tecavüz kurbanlarına yardım edecek ve istismar olaylarını nereye bildirecek insanlar olduğunu açıklıyor. Ayrıca suçlulara, bu suçu işlerseniz cezalandırılacağınızı söyleyen mesajlar da var. İnsanlar bu işaretleri okur ve davranışlarını değiştirir. Mağdurlar ve vakaları rapor edenler, suçu bildirmeleri halinde kanun tarafından korunduklarını artık biliyorlar. Onlara yardım edebilecek insanlar olduğunu biliyorlar.