Atıştırmalık: Onu bırakmak istemeyen herkes için on iki alternatif

Tövbe etmeden
Atıştırmalıktan ayrılmak istemeyen herkes için on iki alternatif






Mevcut bağlantıyı kopyalayın




Anma listesine ekle




Saçma eğlencelidir, ancak genellikle yan etkilerle birlikte gelir – kalçalarda pastırma, dişlerdeki delikler. Bu şekilde olmak zorunda mı? Aralarında daha iyi atıştırmalıklar için on iki alternatif.


Burada bir çörek, orada bir parça çikolata – atıştırmalık günü tatlandırabilir. Sadece şeker sorunu olmazdı. Diş çürümesi, diyabet ve CO'nun görünümü zevkinizi yaratabilir. Kaçınılması gerekmez. Sadece nasıl daha iyisini yapacağınızı bilmelisin.





Bir atıştırmalık olarak bisküvi yerine bir elma yerseniz, meyvedeki kavramanın daha iyi bir seçim olduğunu sakinleştirebilirsiniz. Alman Beslenme Derneği (DGE) günde iki porsiyon meyve önermektedir, bu da yaklaşık 250 gramdır. Bir bölümün ne kadar büyük olduğunu tahmin etmek için, kendi eliniz bir ölçüm birimi olarak kullanılabilir. Meyvenin bir kısmı, örneğin, ahududu dolu bir elma veya iki eldir. İçerdiği fruktoz, So -Called fruktoz, uzun zamandan farklıdır, sıradan ev şekerinden (sakaroz) daha iyi değildir.



Birçoğu meyvenin sadece fruktoz şeker değil, aynı zamanda glikoz içerdiğini bilmeyebilir. Bu nedenle bileşim, meyve ve glikozdan oluşan bir ev şekeri gibidir. Bununla birlikte, uzun bir süre, fruktoz sağlıklı bir tatlılık olarak kabul edildi, çünkü metabolik değişimde bir insüline ihtiyaç duymadığı için. Hatta diyabetik oldu: içeride öneriliyor, YouTube'da beslenme uzmanı Dagmar von Cramm'ı açıklıyor. Küçük parçalara göre, fruktoz kaslarda metabolize edilir, ancak ana çalışma karaciğeri devralır. Organ, fruktozu glikojene dönüştürür.





Atıştırmalık meyveleri



Spor doktoru Ingo Froböse'yi açıklar, çok fazla fruktoz emildiğinde sorunlu hale gelir. Bir YouTube Habersunda şöyle diyor: “Bir fruktoz birikimi var. Karaciğer artık fruktozu düzenleyemez. Karaciğer için sadece bir çözüm var-IT fruktozu doğrudan yağa dönüştürür.” Tehlike, karaciğerin greslemesi ve yağlı bir karaciğer olmasıdır. Yani çok fazla fruktoz emilmemelidir. Bununla birlikte, bu sadece meyvelerde yer almakla kalmaz, aynı zamanda her türlü işlenmiş gıdada da kullanılır. Örneğin limonata veya kurabiyede. Froböse şunları önerir: “Meyve şekeri en iyi meyve ile emilmelidir.” İşlenmiş ürünler söz konusu olduğunda, tüketiciler şunlar olmalıdır: malzemeler listesine bakmalı ve fruktozlu ürünlerden kaçının.





Ancak meyvelerle şeker içeriğinde de büyük farklılıklar vardır. Örneğin muz, 100 gram başına 18.4 gram şekerli gerçek bir şeker bombasıdır. Been meyvesi, örneğin yaban mersini ise sadece biraz şeker içerir (100 gram başına 7,4 gram şeker). Şeker kolları beslemek istiyorsanız, muzun sabah müsli'deki meyvelerle değiştirilmeniz daha iyi olmalısınız. Bu arada, Dünya Sağlık Örgütü her gün 25 ila 50 gramdan fazla şeker almamayı önerir. Almanlar günde ortalama 89 gram şeker yer.