VADODARA: Hintli iplikçi Ravichandran Aswin Salı günü Gujarat’tan ‘Ashwin’ ile yüz yüze geldi. Baroda kriket oyuncusu Maheş Halk arasında Ashwin’in kopyası olarak bilinen Pithiya, idolüyle Hindistan ve Avustralya arasındaki ilk test maçından önce Nagpur’da tanıştı.
“Bay Ashwin beni tanıyıp el sallayınca çok mutlu oldum. Ona doğru yürüdüm ve bowling başarılarının bana nasıl çok şey öğrettiğinden heyecanla bahsettim. Mahesh, Nagpur’dan telefonla TOI’ye, her zamanki soğukkanlılığını sergiledi ve bana bowling stilim ve antrenmanım hakkında birkaç soru sordu.
21 yaşındaki Ashwin ile tanışmak umuduyla Salı günü Nagpur’daki stadyumda takılıyordu. “Nathan Lyon bunu sordu ve sonra beni Ashwin’e götürdü” diye ekledi.
“Ashwin efendim beni bildiğini söyledi, birkaç teşekkür sözü söyledi ve çalışmaya devam etmemi istedi. Bu anı unutmayacağım çünkü yıllardır putlaştırdığım biriyle tanıştım. Virat Kohli bile beni yerde gördü ve sevgiyle el salladı,’ dedi Mahesh, Steve Smith’i birkaç kez ağlayarak. Avustralyalı vurucuların zayıflıkları hakkında herhangi bir konuşma olup olmadığı sorulduğunda Mahesh gülümsedi ve yorum yapmaktan kaçındı.
Mahesh R’nin Ashwin’i canlı televizyonda Batı Hint Adaları takımına karşı oynadığını izlemesinin üzerinden tam on yıl geçti. “Artık onun performansını tribünlerden seyredeceğim” dedi.
Mahesh kısa süre önce videosunu gören Avustralyalı ekip tarafından davet edildiğinde ve onu ağlara atmaya davet ettiğinde manşetlere girdi. Mahesh’in pası, bowling hareketi ve serbest bırakılması Ashwin’inkine çok benziyor. Junagadh’da doğdu ve bir çiftlik işçisinin oğlu olarak 2014’te Vadodara’ya taşındı ve Motibaug Kriket Kulübü’ne katıldı.
Bir noktada Mahesh, geçimini sağlamak için Vadodara’da bir çay tezgahında çalışmak zorunda kaldı, ancak ağabeyinden aldığı destekle kriket oynamaya devam etti.
Avustralya takımı kısa süre önce Border Gavaskar Trophy için Hindistan’a geldiğinde, Mahesh’in arkadaşı ve atma uzmanı Pritesh Joshi bowling videosunu Avustralyalılara gönderdi ve onlar da onu pratik seansları için hemen Bangalore’a çağırdı.