YerdenYüksek
Member
Kıdemli DSÖ yetkilisi Liesbeth Aelbrecht, Büyük Boynuz bölgesindeki etkilenen yedi ülkede insani yardımı desteklemek için 178 milyon dolarlık bir çağrıda, durumun gördüğü her şeyden daha kötü Cibuti, Etiyopya, Kenya, Somali, Güney Sudan, Sudan ve Uganda’da yirmi yılı aşkın süredir.
“Bu 48 milyon insandan 129.000 kadarı felaketle karşı karşıya; ve felaket, yani onlar kıtlıkla yüzleşmek ve kelimenin tam anlamıyla ölümün gözünün içine bakmak”, Bayan Aelbrecht Cenevre’de gazetecilere söyledi. En fazla risk altında olanlar hem Güney Sudan’da hem de Somali’de yaşıyor.
İnsani yardım çalışanlarının yardım düzeylerini değerlendirmek için kullandıkları gıda güvensizliği değerlendirme endeksine atıfta bulunarak, “IPC seviyeleri hakkında konuşabilirsiniz, ancak bunun anlamı bu” dedi.
Hastalık salgınları
DSÖ’ye göre, dramatik açlık krizine ek olarak, bölge bu yüzyılda hiç bu kadar yüksek sayıda bildirilen hastalık salgınları görmemişti.
“Tüm yedi ülke kızamıkla mücadele ediyorölümcül bir hastalık’ dedi Bayan Aelbrecht, yetersiz beslenmeden muzdarip insanların, yeterince yiyenlere göre hastalığa karşı çok daha savunmasız olduklarını vurgulamadan önce.
“Dört ülke kolera ile savaşıyorGüney Sudan’ın da aralarında bulunduğu; sadece bir salgın ilan ettiler. Bu bölgede endemik olduğunu bildiğimiz ve (tıbbi) konsültasyon için en büyük neden olmaya devam eden sıtma gerçekten artıyor.”
Sudan başkentinde ilk dang humması
Greater Horn bölgesi aynı zamanda hepatit, menenjit ve dang humması salgınlarının sancıları içindedir. ilk kez açıklandı Şubat ayında Hartum’da.
“Bu hastalık salgınlarının sıklığı Bu aşırı hava olayları ve iklim değişikliği ile doğrudan ilgilidedi DSÖ yetkilisi. “Yaklaşık 25 yıldır aralıklı olarak bu bölgede çalışıyorum – ve birikmiş acil durumlar açısından, bu şimdiye kadar gördüğüm hiçbir şeye benzemiyor.”
Acil duruma yanıt olarak, BM Sağlık Örgütü, 178 milyon dolarlık temyiz başvurusunu, ciddi yetersiz beslenmeye bağlı tıbbi komplikasyonlardan muzdarip insanlara yönelik tedaviyi artırmak için kullanmayı planlıyor.
Mobil klinikler
DSÖ’nün çağrısı, kırsal kesimde giderek daha fazla umutsuzluğa kapılan topluluklar evlerini terk edip şehirlere gelirken mobil sağlık klinikleri sağlayarak sağlık sisteminin çökmemesini sağlamaya da yardımcı olacaktır.
Aelbrecht, “Bu hastalık salgınlarını kontrol etmek için mümkün olan her şeyi yapmalıyız” dedi. “Kolerayı nasıl kontrol edeceğimizi biliyoruz. Gerçekten ihtiyacımız olan şey, bunu büyütmek için kaynaklar.”